vrijetijdsbesteding

  • rotterdamse fotografieschool

Soms gebeurt het dat een deelnemer aan de Fotografie-club te weinig inzicht heeft in het aantal uren dat nodig is om er alles uit te halen en daarmee optimale vooruitgang te boeken (naast de gezelligheid die de Fotografie-club ook zeer zeker te bieden heeft).

We willen je graag attenderen op de verschillende manieren waarop geïnvesteerd kan/moet worden om maximale resultaten te behalen gedurende de periode dat je aan de Fotografie-club deelneemt.

Naast het aantal uren dat de avonden van de Fotografie-club in beslag neemt, raden wij je aan om circa één a twee uur in de week te reserveren voor het voorbereiden, het maken en het bewerken van je opdracht foto’s. Er gaat vaak meer tijd in zitten dan dat je had verwacht.

Het aantal uren vrijetijdsbesteding (theorie en praktijk) is een gemiddelde. Uiteraard zijn er veel onderlinge verschillen in de hoeveelheid tijd die nodig blijkt voor voldoende voorbereiding. Deze verschillen zijn vaak het resultaat van de al dan niet aanwezige voorkennis.

Extra kosten
Naast de kosten voor je deelname aan de Fotografie-club moet je rekening houden met bijkomende kosten zoals reiskosten, de aanschaf van een USB-stick en de printkosten van de afdrukken die gemaakt moeten worden. Bij de Fotografie-club worden de opdrachten geprint meegenomen naar de clubavonden.

Nabewerken
Een foto wordt niet alleen gemaakt in je camera maar ook met behulp van de computer (vroeger de donkere kamer, de doka). Het is daarom belangrijk dat fotobestanden nabewerkt kunnen worden op een computer (Apple of Windows). Voor de standaard foto-nabewerking is het programma Lightroom aan te bevelen. Dit programma kan je uitproberen bij Adobe.

Exposities
Veel fotografen bezoeken graag exposities of exposeren zelf. Voor je fotografie-ontwikkeling is het aan te bevelen om regelmatig musea en galeries te bezoeken. Je wordt tijdens een expositie geïnspireerd en je ontdekt andere mogelijkheden om een onderwerp te fotograferen.
Zie ook exposities.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

concept and execution by | rotterdamse fotografieschool | 2021 | "all rights reserved"

fotoclub-logo