informatie

  • rotterdamse fotografieschool

Fotograferen leert je om op een andere manier naar de wereld om je heen te kijken. Hoe kan ik datgene wat ik de moeite waard vind om vast te leggen zo fotograferen dat het echt bijzonder wordt? Hoe bereik ik dat foto’s meer worden dan kiekjes?

Je gaat scherper kijken, eerst nadenken voor je een foto neemt. Vragen als: wat wil ik fotograferen en wat wil ik niet op de foto terugzien, hoe staat het met de compositie, wat maakt deze foto verrassend of bijzonder? Allemaal vragen die tijdens de clubavonden beantwoord en besproken gaan worden.

Met de Fotografie-club komen we maandelijks op vrijdagavond bij elkaar. Er wordt een jaarprogramma samengesteld met tien opdrachten. Op de clubavonden worden de foto’s, die de clubleden van een opdracht hebben gemaakt, besproken. Het is echter niet verplicht om van elke opdracht foto’s in te leveren.

Om deel te kunnen nemen is het niveau van halfgevorderd aan te bevelen. Dat wil zeggen dat diafragma, sluitertijd en ISO bekend zijn. Met het fotograferen in RAW en nabewerking heb je meer of minder ervaring.

De kosten om een geheel seizoen aan de Fotografie-club deel te nemen zijn € 185,00 per jaar.

De data voor de Fotografie-club vindt je hier.

Naast de Club-avonden bezoeken we ook een aantal keren per jaar diverse exposities in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam of Antwerpen.

Wil je je inschrijven voor de Fotografie-club? Ga dan naar het inschrijfformulier.

Locatie: Coolhaven 238c Rotterdam (Delfshaven). Zie ook Google Maps

Het is op de Coolhaven overdag betaald parkeren (laag tarief/ na 18.00 uur gratis). De betaalautomaat staat op de hoek van de Coolhaven en de IJzerstraat. Tip: eerst betalen en dan doorrijden naar de Coolhaven 238. Betalen met een parkeer-app is aan te bevelen.

Het metrostation Delfshaven is 6 minuten lopen. Tram 4 (halte Ruilstraat) is 7 minuten lopen

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Vragen en contact: lees meer …

Vrijetijdsbesteding: lees meer …

 

Deze website is op 26-6-2021 geactualiseerd.

 

concept and execution by | rotterdamse fotografieschool | 2021 | "all rights reserved"

fotoclub-logo