jan nieuwschepen

  • Jan Nieuwschepen

Introductie

Ik fotografeer al heel lang. Mijn eerste spiegelreflex camera was een Ricoh gevolgd door een Olympus Pen en mijn laatste analoge camera was een Minolta. Ik heb nog een doka gehad waarin ik zelf zwart-wit foto’s ontwikkelde en afdrukte.

Het digitale tijdperk is aan mij niet voorbij gegaan. Mijn eerste digitale camera was de Sony A100 gevolgd door de Sony A65. Nu fotografeer ik met een Sony R7 III.

Toen ik de Sony A65 kocht had ik zoiets van “ik moet meer uit de fotografie kunnen halen”. Ik ben begonnen met de beginners cursus gevolgd door de cursus half-gevorderde en gevorderde. Ook heb ik een aantal workshops zoals portret-, nacht en straatfotografie gevolgd bij de Rotterdamse Fotografieschool.

Natuurfotografie in al zijn facetten heeft mijn voorkeur. Zo heb ik een macro lens aangeschaft die ik veel in de tuin gebruik. Bijen, spinnen libelle ’s en kikkers heb ik daar mee vastgelegd.

Ik fotografeer in RAW en ontwikkel de foto’s in Lightroom.

Door nu deel te nemen aan de Fotografie-club wil ik ook andere onderwerpen voor de lens ontdekken en ook gerichter met de camera op pad gaan.

Ik ben vrijwilliger bij het Belasting en Douane Museum. Ik fotografeer daar objecten variëren van schilderijen, prenten, documenten, glaswerk, uniformen, inventaris en in beslag genomen voorwerpen die betrekking hebben op de belasting- en douanedienst. Dit werk heeft mijn kennis over de fotografie verder verbreed.

Portfolio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

concept and execution by | rotterdamse fotografieschool | 2021 | "all rights reserved"

fotoclub-logo